Pelkoa, ahdistusta ja haittaa

Olen kauhuissani seurannut keskustelua Raitaharjun vanhainkodin kohtalosta.
28 asukas- ja 3 intervallipaikkaa (+kaikki muut todella tärkeät toiminnot) ovat vaakalaudalla. Kysymys ei ole tietenkään vain jatkuvan hoivan tarpeessa olevista potilaista, vaan on muistettava potilaitten omaiset ja ystävät.
Mutta Raitaharjun ennakoitavissa oleva lopettaminen on surullinen asia pitäjäläisille, jotka ovat lähestymässä sitä kuntoa, että he ovat pian jatkuvan hoivan tarpeessa. Joutuvatko he kitumaan elämänsä viimeiset vuodet kaukana kotitanhuvilta?
Se on asia joka pelottaa ja ahdistaa monia. Raitaharjun tulevaisuutta on arvioitava ensisijaisesti tunteiden valossa, sillä vanhustenhuolto on kaupungin ykköspalvelu – myös Hämeenlinnan kaupungille.
Lopettamista on ajettu kuin käärmettä pyssyyn taloudellisten seikkojen varjolla. Joidenkin asiantuntijatahojen mukaan remontista voisi selvitä merkittävästi edullisemmin kuin kaupungin arviot.
Tulee tunne mikä onkaan perimmäinen tarkoitus?

2 kommenttia artikkeliin “Pelkoa, ahdistusta ja haittaa”
 1. avatar Matti Mikkola sanoo:

  Helppo olla samaa mieltä. Oman maan ja oman kaupungin asioiden hoito tuntuu olevan entistä useammin pelkästään sivuseikka. Se on surullista. Siihen pitää saada muutos.
  Kuntavaalit voivat olla alku muutokselle.

  Ystävällisesti Matti Mikkola

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Niin mutta kun vanhustenhoito on niiiiin kallista, eikä kunnilla ja kaupungeilla ole rahaa !Jostain pitää säästää, että voidaan hyysätä maahantunkeutuvaa irakilais ja somaliväestöä ja hommata heille parempia oloja ja kelpoisaa ruokaa, vaatetta ja harrastevälineitä, etteivät maahat tultuaan koe itseään syrjityiksi.
  Ja mistäpä sitä säästöä ja rahaa kertyisi kuin tuottamattomista sairaista vanhuksista, opiskelijoista, työttömistä jne.. listaa voisi jatkaa kaikkiin niihin joilla ei ole puolestapuhuvia suvakkeja taustaryhmissään.
  Nyt on poppia hoitaa ensin muiden asiat kuntoon ja vähentää omanmaan kansalaisien oikeudet minimiin. Poliitikot EU meppejä myöten, ovat ottaneet tärkeimmäksi tehtäväkseen sen että lähi-idän ja afrikan kansalaisilla on asiat hyvin. Oikein tervetulleita kuuluvat olevan, ministeriöt kilvoittelevat sillä mikä ministeriö saa eniten kutsutuksi kiintiöpakolaisia tänne suomeen elätettäväksi.
  Vanhuksethan voidaan hoitaa avohoitopotilaina omissa kodeissaan ja vanhusten ulkoilutuspalvelut ostetaan varmaan jo ensivuodesta alkaen Suomen Postilta joka on laajentamassa hukkaamispalveluitaan vanhuksiin, postipakettien , kirjeiden, sanomalehtien ja ruohonleikkureiden sekä lumilapioiden lisäksi!

  Oikeasti hei! Tuo edellämainittu kirjoitukseni ei tarkoita kaikilta osiltaa sitä mitä siitä voisi äkkisiltään kuvitella!
  Kysymyksessä oleva kirjoituksen tyylilaji on sarkasmia.
  Tosiasiassa tekisi mieli kirjoittaa jotain rumaa, mutta tyydyn käyttämään vain sarjakuvasymboleja: ”###¤%%¤¤¤¤¤¤¤&%¤¤#####”

  Vulminea Vertikularum Oclucia

css.php