Frisbeegolf tarvitsee puistokentän kaupunkiin

Frisbeegolf on todellinen kansan laji, joka on helppo aloittaa ja oppia. Se on Suomen nopeimmin leviävä laji, koska sen harrastamisen aloittaminen onnistuu edullisesti muutamalla frisbeegolf-kiekolla.
Viisarilla on hyvä B1-tason kenttä. Hauholla on kaksikin kenttää: Härkälinnan kenttä ja Vuolteen kartanon kenttä. Aulangon kenttä on valitettavasti pilalla. Lisäksi mm. Petäyksessä on hyvä yhdeksän väylän pikkurata.
Lajin aloittajat eivät ole heti alussa kovin tarkkoja, joten metsässä kiekko osuu helposti puihin. Siksi olisi äärimmäisen hyvä, että kaupunkiin rakennettaisiin puistorata. Sellaisella radalla aloittelijakin voisi turvallisesti heitellä ilman pelkoa puista.
Puistoradalle voisi olla hyvä paikka vaikka Kantolassa tai toisaalta Käikälän Solvikiin saisi myös hienon puistoradan.
Frisbeegolfratoihin panostaminen on kaupungille varmuudella hyödyllinen investointi panos/tuotosajattelulla.
Raikkaassa luonnossa liikkuminen tekee kaikille hyvää.

4 kommenttia artikkeliin “Frisbeegolf tarvitsee puistokentän kaupunkiin”
 1. avatar Matti Mikkola sanoo:

  Kaikki liikunta on hyväksi mielelle ja kropalle. Ei se frisbeen heittely toki sellainen laji ole mitä kaikkien tulisi väkipakolla harrastaa, niinkuin ei mikään muu. Omien tuntemusten mukaan vaan. Kaupungin on vaan hyvä huolehtia puitteista, myös pururadat, ladut, luistinradat, kyläkentät ja uimarannat kuntoon.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Joo kyllähän mä liikuntaa harrastan, mutta jaloilla lähinnä. Frisbien heittely ei onnistu kunnolla, ja siitä saamme kiittää mm. Hartolan Leikkimielisen Kunnan terveyskeskuksessa työskenteleviä, Venäläis-Virolaisia ”valelääkäreitä” jotka vaivaan kuin vaivaan, jopa kiertäjäkalvosimen sairauteen välttävät kaikin keinoin kunnan ja soteyhtymän määräyksestä etsimästä syitä tai kirjoittamasta hoito-lähete-määräyksiä, Näiden ”valelääkäreiden” mielestä kun aivan ilman tutkimisia, vaiva kuin vaiva paranee buranalla ,panadolilla tai ripulilääkkeellä…
  Nyt vaan on kädet olkapäiden kohdalta siinä kunnossa, että kun ei kykene töitäkään tekemään, ei edes omia hommiaan, niin kuinkas sitten heittelet lentävää lautasta ketjukasseihin.
  Ikää alkaa olla jo lähes kuuskymmentä v. ja kun ei ole tuottavassa työssä enää tai johtavassa asemassa oleva henkilö. Niin hoitoa et saa vaikka olisit halukas maksamaan tuplasummankin arvauskeskuksen vuosimaksuina.

  Niin että sitä mä vaan että juoskaa te nuoret, ja heitelkää miten haluutte vaikka kuperkeikkaa, jotta pysytte oivassa kunnossa, että kykenette työllänne maksamaan valtiovelan pois kohtuullisessa ajassa, niin että me hautaa kohti vaeltavat vanhukset saamme edes maata oman maan mullan alla…

 3. avatar Matti Mikkola sanoo:

  Kiitos Kuningasjätkä palautteestasi.
  Kansan liikkuminen on erittäin merkittävää. Frisbeegolfradat pyörivät käytännössä harrastajien aktiivisuuden varassa myös Hämeenlinnan seudulla.
  Sanoin pohjakirjoituksessa seuraavaa: ”Frisbeegolfratoihin panostaminen on kaupungille varmuudella hyödyllinen investointi panos/tuotosajattelulla Raikkaassa luonnossa liikkuminen tekee kaikille hyvää.”
  Frisbeegolfratoihin sijoitettava summa on minimaalinen eikä sillä ole mitään tekemistä vanhustenhuollon kanssa.
  Suosittelen, että Kuningasjätkä lähtee ensi kesänä raikkaaseen luontoon kokeilemaan tutustumista frisbeegolfin saloihin. On kysymys todellisesta kansanurheilusta.

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Miksi yhteiskunnan pitää tälläisiä systeemeitä rakennella, kun verorahoille kun olis järjellisempääkin käyttöä?
  Katsastappas esim. Jyväskylästä Laajavuoren alueen kehitystä.
  Siellä yksityinen yrittäjä teki Frisbiegolfradat ja kkiipeilypuistot vaijeriratoineen ihan omalla rahalla ja rahastaa niiden käytöstä sitten ja ilmeisesti elää sillä aika hyvin.

  En mä ymmärrä ollenkaan sitä ettei vahuspalveluihin riitä rahaa mutta kaikenlaiseen muuhun hömppään ollaan pyytämässä jos kuinka paljon, kuka mitenkin kehtaa vaan!

css.php