Uusi mahdollisuus konkurssin jälkeen

Sana yrittäjä kertoo kaiken, hähää, et onnistunut. Suomessa konkurssi on lähes kuolemantuomio, sillä siinä menee yritys, varallisuus, arvostus, perhe, koti, ystävät ja tuttavat.
Konkurssin tehnyt on varmasti lyönyt kaiken peliin. Hän ei ansaitse kohdalleen epämiellyttävää höhöttelyä, koska hän on sentään yrittänyt ja tehnyt parhaansa.
Amerikassa sanotaan, että ihminen on kunnolla valmis yrittäjyyteen vasta kolmen konkurssin jälkeen.
Samaa mentaliteettia toivoisin myös Suomeen. Konkurssin tehnyt yrittäjä tuskin ainakaan samoja virheitä tekee uudessa yrittäjyydessä.
Kokoomuksen väitetään olevan yrittäjien puolue, mutta he ovat ensimmäisenä hylkäämässä ja osoittamassa sormella epäonnistunutta olosuhteiden uhria.
On osaamiskapasiteetin tuhlaamista, jos ei ihmisille ei anneta uutta mahdollisuutta.
Jos ei anneta uutta mahdollisuutta, silloin menetetään paljon verorahoja. Myös ihmisten henkinen vointi on parempi, jos he saavat uuden mahdollisuuden.

Kommentti artikkeliin “Uusi mahdollisuus konkurssin jälkeen”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Jos uuden mahdollisuuden antaminen vaatii uusia uhrauksia veronmaksajilta (terrafame/talvivaara, noin esimerkiksi) niin ei kiitos, mutta jos tuki annetaan lainaksi jota maksetaan tuotosta takaisin, niin kyllä siinä tapauksessa…vaikkapa vain korottomana lainana! Ja sama kohtelu myös yksityiselle firmalle ja pienyrittäjälle.
  Samaten maatalousyrittäjälle, tukea maksetaan niin kauan kun maatalouden harjoittaminen alkaa tuottaa, tavalla tai toisella, vaikkapa metsänmyyntinä… jolloin maatalousyrittäjä alkaa makselemaan saamiaan tukiaan takaisin päin.

  Mutta valitettavasti tuet ovat muuttuneet sellaisiksi ettei niitä tarvitse maksaa pois koskaan ja niitä itseasiassa kielipitkällä jopa odotetaan saapuviksi tileille.. ja vieläpä hirveän huudon säestyksellä itketään jos ei tukisummat saavukaan tilille määräaikana..

  Vaikkapa maataloustuista sen verran, että monimiljonääri Björn Wahlroos joka omistaa maita ja mantuja, ei ole itse koskaan käsiään multaan laittanut, niin silti hän saa tukea n. 2,5miljoonaa euroa vuosittain vaikka pehtoori tekee kaiken työn ja lähinnä kasvattelee heiniä Wahlroossin ratsasteluhevosille, joita käytetään silloin kun Herra itse saapuuVeropakolaisuus- lomille Ruotsista ja haluaa ratsastella metsässään.. josta myöskin saa pinta-alalisiä, vaikkeivat ne tuotakaan muuta kuin oksia ja vesakkoa..

  Sama juttu näiden konkkaan menneiden firmojen kanssa. Yhteiskunnan tuet jos niitä annetaan, niin annetaan lainaksi, kunnes firmat jotain tuottavat ja vähintään toisen konkurssin jälkeen ei anneta yhtään mitään, koskapa ollaan jo kahdesti nähty ettei hommasta tule mitään. Menköön pomo jakamaan lehtiä tai puhelinmyyjäksi…

css.php